Nooit meer last van water of vocht: laat uw kelder vochtvrij maken

Heeft u last van vochtproblemen of zelfs vochtschade in uw kelder? Laat de oorzaak van de vochtproblemen in uw kelder zo snel mogelijk aanpakken om verdere problemen of schade te voorkomen. In heel wat gevallen is condensatie in de kelder de oorzaak van de vochtige muren en muffe geur. Condensatie kan gemakkelijk verholpen worden met goede ventilatie in de kelderruimte.
Ontstaan de vochtproblemen in de kelder door grondwater of sijpelwater? Dan is het belangrijk om uw kelder opnieuw vochtvrij en waterafstotend te maken. AVW Vochtbestrijding kan uw kelder vochtvrij maken door middel van kelderdichting/kelderbekuiping of aan de hand van vloerdrainage. Wij zijn gespecialiseerd in beide technieken en kunnen u – na een onderzoek ter plaatse – advies geven over het plan van aanpak voor uw kelder. Voor kelderdichting en vloerdrainage kan u vertrouwen op de ruime ervaring en professionele vakmannen van AVW Vochtbestrijding.

Kelderbekuiping of kelderdichting

Bij kelderbekuiping of kelderdichting wordt de kelder waterdicht gemaakt aan de hand van een waterdichte cement die over de wanden wordt aangebracht. Zoals de naam van deze techniek doet vermoeden, wordt de kelder van binnenuit bekleed als een kuip zodat het water van buitenaf niet langer naar binnen kan komen.

Wij gaan als volgt te werk:
  • De verf en de oude bezetting of cementering van de muren worden afgeschuurd of afgekapt.
  • De muren worden stof- en vetvrij gemaakt zodat ze behandeld kunnen worden.
  • Een eerste hechtingslaag wordt aangebracht op de muren.
  • De eerste cementlaag wordt ‘gekamd’ zodat de volgende laag beter kan hechten.
  • Een tweede cementlaag van minstens 2cm dik wordt aangebracht.
  • Een kimnaad wordt gegoten tussen de vloerplaat en de muren (ter versterking van de zone tussen de vloer en de muur).
  • De kelder wordt afgewerkt naar keuze.

Vloerdrainage

U kan bij AVW Vochtbestrijding ook terecht voor de drainage van uw keldervloer. Bij vloerdrainage wordt de vloer van uw kelder opnieuw gegoten in meerdere lagen (bestaande uit waterafstotende en versterkte stoffen) en voorzien van een waterafvoerend noppenmembraan. Dit membraan zorgt ervoor dat vocht dat de kelder binnenkomt meteen kan worden afgevoerd onder de vloer van uw kelder. Daartoe worden leidingen voorzien onder de vloer die worden aangesloten op een waterpomp die het water continu afvoert naar de voorziene afvoerwegen.

Voor vloerdrainage voeren wij volgende stappen uit:
  • Op het diepste punt van de kelder wordt – na detectie van de waterdruk – een pompput geslagen/geboord.
  • Op de vloer van de kelder wordt vervolgens een noppenmembraan aangebracht.
  • Dit membraan wordt in elkaar overlappende stroken gelegd en de naden en randen worden gedicht met waterdichte tape.
  • Een nieuwe vloerplaat wordt gegoten en gladgestreken bovenop de noppenfolie. Deze nieuwe vloer bestaat uit een met vezels versterkte betonplaat van 5 tot 10 cm dikte.
  • De pompput wordt aangesloten op de bovenkant van de nieuwe, afgewerkte vloerplaat en op het stroomnet en de bedieningsunit. Zo kan de pomp worden aangestuurd met elektrische sensoren die het water meteen kunnen afvoeren.