Ventilatie

Ventilatie

Een goede, gecontroleerde ventilatie van woon- en leefruimten is van groot belang.

De mens heeft frisse lucht nodig om zich prettig te voelen en te kunnen presteren. Wanneer een ruimte onvoldoende geventileerd wordt, stijgt de concentratie van schadelijke stoffen in de lucht en ontstaat een ongezond binnenklimaat.

De luchtvochtigheid in de ruimte neemt toe waardoor gemakkelijk schimmelvorming kan optreden. Dit is niet alleen schadelijk voor de gezondheid maar kan ook leiden tot schade aan o.a. het metselwerk.

Ventileren met geopende ramen biedt geen bescherming tegen negatieve invloeden. Weg-, trein- en luchtverkeer zijn zo sterk toegenomen dat bij een geopend raam onvermijdelijk ook lawaai naar binnen komt. Insecten en allergie veroorzakende pollen kunnen ongehinderd de leefruimten binnendringen.

Een geopend raam betekent bovendien, met name in de koude maanden, een aanzienlijk verlies van kostbare verwarmingsenergie.

Plaatsen van een ventilatietoestel is de oplossing!

 

Aerovital

De Aerovital maakt gecontroleerde ruimteventilatie zonder negatieve bijverschijnselen mogelijk, en zorgt voor een gezond en aangenaam leefklimaat.

De energiebesparende universele ventilatie unit met bescherming tegen pollen en met warmterecuperatie. Deze aan de wand gemonteerde unit wordt gekarakteriseerd door een indrukwekkende energiebesparende ventilatie zonder geluidshinder en een pollen filtersysteem waardoor hij uitermate geschikt is voor woon-en slaapkamers. Door zijn vernuftige opbouw en installatie is hij geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Hij is extreem stil… daarom optimaal geschikt voor slaap- en woonkamers. Bovendien reductie van het lawaai van buiten door de hoge geluidsisolatie van de unit.

 

MVS

De voordelen van de MVS

  • Het voert de vervuilde of verzadigde lucht af
  • Het voert het overtollige vochtgehalte af
  • Het voorkomt hinderlijke geurhinder
  • Het voorkomt allergenen
  • Het brengt de behandelde lokalen in onderdruk
  • Voorkomt condens op de ruiten
  • Voorkomt schimmelvorming

Deze unit wordt meestal geplaatst in kelderruimtes of garages.